Appel-peren-kruimel-plaatkoek

Omdat er onverwacht ineens zeven mensen Boer Zoekt Vrouw kwamen kijken, was het maar wat handig dat ik nog een schaal peren en een verdwaalde appel had liggen. De rest hebben we altijd wel in huis.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram boter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 125 gram havermout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • ongeveer 2 theelepels kaneel
  • 4-5 appels en/of peren

Wat moet je doen?

Smelt de boter, bijvoorbeeld door de beslagkom op de kachel te zetten, of bovenop een pannetje waar je toevallig al witlof in aan het smoren bent. Intussen kun je de appels en peren schillen en in stukjes snijden. Het is aan te raden ze allemaal in kleine stukjes te doen, maar er zijn mensen die dat na twee stuks wel gezien hebben en de rest lekker grof snijden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat ook prima werkt. Lekker ambachtelijk. Strooi de kaneel over het fruit en schud even om.

Pak de gesmolten boter erbij. Roer de suiker en havermout erdoor en voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe.

Druk ongeveer de helft tot driekwart van het deeg plat op de bakplaat (wel even een bakpapiertje eronder. Het kan ook in een vorm trouwens, dan is het ineens een taart) tot een laag van ongeveer 1 a 1,5 centimeter dik. Verdeel het fruit over de bodem en druk het er een beetje in. Kruimel dan de rest van het deeg eroverheen.

Bak ongeveer 40 minuten op 175 graden.

appelperenkruimeltaart_2

Oh ja. Ik ga dus ook dit jaar proberen om recepten te voorzien van foto’s waarop mijn baksels er net zo lekker uitzien als ze zijn. Maar zondag had ik haast, want: Boer zoekt Vrouw. Volgende keer beter.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *