Boggle

BoggleGif

Het verschil tussen lopen en wandelen is dat ik wandelen voor het plezier van de activiteit an sich doe, terwijl ik lopen beschouw als een manier om ergens te komen. Het doel is dan dus belangrijker dan de activiteit. Ook bij andere activiteiten is het van belang een onderscheid te maken tussen genieten van de activiteit zelf, of iets alleen maar doen om een bepaald doel te bereiken. Misschien wel het beste voorbeeld hiervan is: Boggle.

Boggle is één van mijn favoriete spelletjes. Maar de mensen die ik normaal gesproken als mijn vrienden beschouw, willen dit niet met mij spelen. Hun reden: dat ze niet kunnen winnen. Ik zou denken dat iedereen het hoe dan ook heel leuk zou vinden om woorden te zoeken, ongeacht of je er na twee minuten de meeste hebt.

De regels (bij ons, het schijnt dat hier variaties op bestaan):

  • schrijf zoveel mogelijk woorden op, tot de wekker gaat (die meestal op twee, soms op drie minuten staat)
  • iemand begint met al zijn woorden oplezen, als iemand anders het woord ook heeft, streept iedereen die het heeft het door
  • elke letter van je unieke woorden is een punt waard
  • tweeletterwoorden zijn voor mensen die geen lange woorden kunnen vinden
  • alles kan ook in de ‘oer’ versie (deze regel heeft de man bedacht: oeros, oerkip, oerhuis… het mag allemaal)

2015-03-08 10.47.14Nou ja. Ik vind dat dus heel leuk. Vind jij het ook jammer dat de ‘c’ hier geen ‘u’ is, omdat je dan ‘ransuil’ zou kunnen maken?
Dan wil ik voor eeuwig je vriend zijn.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *