BzV: Dagdates

Waar ik vorige week nog Zeer Gelukkig was met de hereniging van ons kijkteam, liet mevrouw S. het deze week alweer afweten. Kjeld Nuis zou een wereldrecord gaan vestigen. De man weigert schaatsen te kijken en geeft normaliter als argument: “Kjeld, dat is geen naam”. Maar dat geldt ook voor Riks en Olke en daar keken we wel naar. Je zou ook kunnen zeggen: het WK sprint, dat gaat om seconden. Boer zoekt Vrouw gaat over Eeuwige Liefde. Wat is er relevanter, in het kader van Het Leven? Maar haar keuze was gemaakt en de man en ik zaten samen op de bank. Gelukkig bestaat er WhatsApp en collega’s. Helaas werkte uitzendinggemist niet mee en moest ik zojuist zelf de ondertiteling typen – maar dat kan ik.

Herman

Van alle boeren leek Herman vandaag het best op z’n gemak. Lekker in de stal rondsjouwen, een beetje borstelen, een beetje hoeven uitkrabben. Daarna rondjes rennen in een schuur vol zand en paardenpoep, en vervolgens buiten op karretjes door het bos racen. Het werd niet in beeld gebracht, maar aan de samenstelling van personen-op-plekken-op-karretjes is duidelijk dat er minimaal negen keer gestopt is om mensen van plek te laten wisselen.

Die ondertiteling heb ik getypt maar hij zei het echt

Hoewel Herman een debutant is op liefdesgebied, heeft hij het al donders goed begrepen: je moet gewoon een beetje naar je gevoel luisteren. Dan hoef je echt niet aan tafel naar ieders niet-bestaande relatiegeschiedenis te vragen, en is praten over hobbies en wat je verder leuk vindt in het leven eigenlijk best genoeg. Dat doen mensen die wel ex-geliefden hebben ook, want de regel is normaliter: niet over je ex praten.

Olke

Vorige week vroeg ik me, naar aanleiding van het voorstukje, af waarom ze met een stok gingen schaatsen. Het bleek dat Olke en zijn vrouwen gingen zwieren, wat dus schaatsen is maar dan met een stok zodat je tenminste samen omvalt. Of overeind blijft dus. De dames mochten omstebeurt een rondje met de man, en de andere rondes zwierden zij hand in hand met hun concurrentes over het ijs. In de sfeervolle ijsclubkantine staken ze voor de gelegenheid vijf waxinelichtjes aan, en vroeg Olke wat de dames van een man, en dan in het bijzonder van hem zouden verwachten in een relatie. Alberdien werd emotioneel toen ze negen keer zei dat ze een maatje zou willen. Ariënne kwam niet in beeld, maar vertelde dat zij verwacht dat een man minimaal twee keer per week kookt en zijn sokken niet als een knoedeltje in de was gooit. Dat vond Olkes vader onrealistisch, dus hij adviseerde zoonlief toch voor Sandra en Harriët te kiezen, die wilden tenminste ook lekker in het bedrijf aan de slag.

Wát bedoelt die vader van Olke precies??

Marc

Marc en zijn vrouwen kregen een heleboel bamboestokken, een heleboel elastiekjes, twee A4’tjes en een paar viltstiften om hun ontwerp te tekenen. De opdracht is niet expliciet in beeld gebracht, maar het leek er toch op dat ze een boot moesten maken. Even voor wie het niet meer wist: Marc is de baas van een grote viskwekerij. Vis woont in water. Je zou dus denken: Marc weet hoe een boot eruitziet. Namelijk: met een dichte onderkant zodat hij blijft drijven en zodat je erin kunt zitten om te varen. Het zag er zo uit:

Dit is, zeker voor een visser, een betrekkelijk slechte boot

Daarna wilde Marc zelf eigenlijk ook geen sprinkhanenloempia, maar deed het toch, net als alle meiden. Waarna hij zei dat hij het erg stoer vond dat niemand zei “iehh nee dat eet ik niet”. Wat volgens ons vooral een sterk staaltje geslaagde groepsdruk was. Toen hij er door het antwoord van Ilse achter kwam dat die meisjes voor hem naar Zambia zouden komen, schrok hij wel een beetje. Want misschien zouden ze dan verder niks te doen hebben en heel ongelukkig zijn! Op zich een goed punt, vandaar dat hij misschien beter nu al tegen Irene en Anke kan zeggen dat het Annekim-die-al-in-Zambia-woont wordt.

David

De dagdate van David lijkt me voor alle betrokkenen de meest ongemakkelijke. Je vindt hem leuk, je krijgt een klont klei, en moet de hele tijd naar hem kijken – maar dan wel om te zorgen dat je hem zo goed mogelijk namaakt. Intussen moet David stellingen voorlezen waar de dames op moeten reageren.

Deze date is in meerdere opzichten gedoemd te mislukken. Om te beginnen zit die jongen meters bij alle meiden vandaan, terwijl juist zo’n dagdate de gelegenheid moet bieden om met iedereen even fysiek contact te hebben. En ook: om met iedereen even los te praten, eens te horen hoe ze ergens op reageert, wat ze ergens van denkt. Niet om de hele tijd stellingen voor te lezen en antwoorden te inventariseren en niet te kunnen zien wie wat zegt omdat Jorien de hele tijd zegt dat je je hoofd zus of zo moet houden terwijl ook zij niet een normale neus kan kleien.

David kan niet kiezen. Of toch wel.

Riks

De activiteit van Team Riks was: worst maken. En daarna met een hooivork naar een stel hooibalen gooien. En daarna heel veel worst eten. Ik dacht aan het blog van Lisa en constateerde dat er in elk geval onder de dames van Riks geen vegetariër te vinden was. Verder was er geen hoogte van deze mensen te krijgen, maar het selectieproces was bewonderenswaardig.

Yvon vraagt of Riks het al weet, hij is er van twee zeker en twijfelt wie nummer drie gaat worden. Dan zegt Yvon: kijk naar wat er echt belangrijk is voor jou. Je zoekt een vrouw die van jouw kinderen gaan houden, en van wie jouw kinderen gaan houden. En dan zegt Riks:

“Dan valt er één af, denk ik”. En dan bleven er twee over, waarvan de vraag is of ze zondag mee gaan naar de kerk. Daar is de één niet zo open over, en de ander is er vrij duidelijk in. Op basis van deze selectie blijft Rianneke in Nederland, en ook Catharina mag niet mee naar Canada (“terug naar Vladivostok” zei iemand op de bank). Dat zouden we vorige week nog heel jammer hebben gevonden, maar deze week sprak ze weinig legendarisch. Een minder groot gemis dan gevreesd, denken we.

Kjeld

Kjeld kwam negen honderdste tekort voor een wereldrecord. En hij heeft ook geen geliefde overgehouden aan het avontuur in Calgary. Eigenlijk is hij de Verliezer van de Week. We zien hem volgende week dan ook niet terug (okee brons is ook best goed).

Over eerdere afleveringen Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2016-2017

Speeddates
Brieven lezen: Een boot vol brieven
Voorstellen: Stuur een boer een brief

7 reacties

 1. Jaap zegt:

  Maar de grote vraag is natuurlijk: hoeveel verbeteringen heb je aan moeten brengen om vlekkeloos Nederlandse ondertitelingen te typen?
  En had je er, voor mensen die bijvoorbeeld op dat moment al op maandag leven en slapen en dus niet kunnen kijken, niet wat legendarischere uitspraken van kunnen maken in die ondertiteling? “Wat ze gezegd zouden moeten hebben.”

  • Marieke zegt:

   Helaas Jaap, hier kan ik niet aan beginnen. Ik denk dat dat wat ze daadwerkelijk zeggen, vaak al fascinerend genoeg is. Daarbij probeer ik de uitzending zeer waarheidsgetrouw te evalueren, ik verlies mijn integriteit als BzV-nabeschouwer als ik zelf dingen ga zitten verzinnen.

 2. Lisa zegt:

  Hahaha, superleuke blog!

  “Dan hoef je echt niet aan tafel naar ieders niet-bestaande relatiegeschiedenis te vragen, en is praten over hobbies en wat je verder leuk vindt in het leven eigenlijk best genoeg. ” > EXACT! Ik snap echt niet wat Yvon nou zat te zeiken, Herman pakte het prima aan!

  “Daarna wilde Marc zelf eigenlijk ook geen sprinkhanenloempia, maar deed het toch, net als alle meiden. Waarna hij zei dat hij het erg stoer vond dat niemand zei “iehh nee dat eet ik niet”. Wat volgens ons vooral een sterk staaltje geslaagde groepsdruk was.” Dat dacht ik dus ook :’)

  @ de kwestie Riks: die worst was zo naar, echt iets uit een horrorfilm. Verder ben ik boos dat Catherina niet mee mocht en vraag ik me heeel erg af wie van de vrouwen niet geschikt was voor de kinderen, en waarom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *