BzV: Logeerweek 3 – keuzes

Omdat het thema ‘dierenleed’ niet de overhand moest krijgen, had de regie besloten: deze week doen we gewoon geen enkel beest in beeld – kan er ook geen discussie over komen. Alleen Rover, de hond die Claudia hielp met haar beslissing, mocht even op camera verschijnen. Toen Claudia wegging. En ze hem niet eens gedag zei! Er moest namelijk gekozen worden deze week – door twee boeren. Herman koos vorige week al, en ook waren er dames die liever zelf naar huis gingen.

Olke

Nadat de vader van Olke bij de dagdate al aan alle dames wilde snuffelen, kwamen nu beide ouders lunchen om Olke wat input te geven voor zijn keuze. Hij vond het wel lastig, want “het zijn drie heel verschillende dames”. Moeder Wiepie vat het goed samen: het is jouw keuze, jij moet met ze door het leven, en vader Jelle bemoeit zich er bijna niet mee.

Hij wil zich nergens mee bemoeien, maar een vegetariër mot ‘ie niet.

Yvon praat met elk van die drie verschillende dames in de schuur. Sandra vindt Olke heel leuk, omdat hij heel leuk is, en ze heeft wel iets dat je kriebelachtig zou kunnen noemen. Alberdien en Harriët willen dat hij meer met ze flirt. Die boodschap wordt streng overgebracht, en komt goed binnen. Zodra Olke de vegetariër (daarmee kun je echt niet aankomen bij een familie die ‘alles’ eet) naar huis heeft gestuurd, zegt hij tegen Sandra dat het lief is dat ze kookt en de keuken opruimt, en geeft haar ook nog een schouderklopje. Alberdien moest poepen, dus krijgt even geen complimentje maar wel een glas wijn. Ze proosten op een verdere week vol steak. We zien alvast dat Alberdien volgende week zegt dat ze wacht op het moment dat ze met hem kan kussen. Spannend!

Herman

Nu Pia is verdwenen, zijn moeder en zusje weer terug en zijn Anne en Fleur echt opgenomen in hun Franse gastgezin. Herman heeft inmiddels wel kriebels in zijn buik, maar hij weet nog niet of het voor één of beide meisjes is. Wel klonk het wel logisch dat hij zich eerst druk maakte om wie er weg moest, en nu pas bezig is met wie misschien wel zijn allereerste liefje gaat zijn. Wie er volgens mij echt weg moet is zijn moeder. Die vond dat gewroet van Yvon wel lekker, dus als Herman met Fleur naar de stal is, zaagt ze bij Anne lekker door over of ze nu jaloers is en hoe ze zich voelt. Die krijgt er haast een knobbel van op haar hoofd. Daarna doet ze het nog eens over als Fleur en Anne samen met haar wijn zitten te drinken.

Verder wonen ze in Frankrijk, dus eet men boerenkool met worst, wordt er taart met hagelslag gebakken, en rijden ze in de Renault door het pittoreske landschap.

Riks

Wederom bleek Riks eigenlijk een heel goeie kerel. Hij ging even met Eline een hooibaal uitrollen, zodat hij haar wat beter kon leren kennen en zij ook de gelegenheid kreeg om dingen tegen hem te zeggen. Marit bekende dat ze het niet zo leuk vindt als Riks één op één met andere dames is, dus kwam het onderonsje even verstoren om te vragen tot hoe ver ze de kippenstal leeg moest scheppen. Gelukkig is Riks de beste charmeur op aarde, dus kreeg Eline wel een knuffel – wat zij zelf in elk geval heel fijn vond.

Goed gedaan, Riks

Claudia ging even buiten zitten, en herdershond Rover kwam zo lief naast haar zitten dat ze hem al haar twijfels voorlegde. Toen wist ze het wel: ik wil hier niet zijn. Dus dat zei ze tegen Yvon, en daarna tegen Riks, en daarna tegen de rest. Toen zagen we dat Riks heel veel eieren heeft, en ook een kast vol speelgoedtractors.

Normaal doe ik één screenshot per boer, maar dit was jullie misschien niet opgevallen en dat zou jammer zijn

Eline en Marit wilden graag weten of dit ook Riks’ keuze zou zijn geweest. Hij zei van wel. De dames waren blij, en toe aan wijn.

Marc

Marc doet gewoon lekker een dagje excursie over het bedrijf, zodat hij niet met dames los hoeft te praten en geen interesse hoeft te tonen en geen moeite hoeft te doen en alleen maar zelf kan klagen dat het lastig is omdat ze allemaal leuk zijn. Oma zegt over Marc: “Wat moet je van hem denken? Hij lacht alleen maar schaapachtig” en daarmee is het allemaal heel goed samengevat. Irene voelt zich intussen totaal niet op haar gemak, en legt dat heel erg omslachtig uit:

Maar daarna komt wat meer toelichting: ze is al eens eerder met (voor?) iemand naar het buitenland gegaan, en dat ging niet goed. Toen Yvon vroeg hoe ze het vond, in Afrika (Zambia Yvon, je vraagt de dames bij David en Herman ook niet ‘en, hoe bevalt deze boerderij in Europa?’) en met Marc, ging Irene serieus twijfelen, even op een bankje zitten, en besloot ze daarna dat ze er gewoon nog niet klaar voor was. Vervolgens ging ze dat aan Marc vertellen, en kwam het erop neer dat hij helemaal niet kon weten dat zij zich zo voelde omdat hij nooit een poging had gedaan om met haar te praten en te vragen of en hoe en wat, maar zij vond hem toch een mooi mens en dat is fijn, en hij vond het jammer want hij kon wel met haar lachen. Anke en Annekim hoefden niet te vragen of Marc dit zelf ook zo zou hebben gekozen want Anke (“ik weet nog niet of we matchen, levellen”) wilde niet horen dat hij haar anders naar huis had gestuurd, en Annekim (“ik word blij van zijn fysiek”) weet al wel dat zij het wordt.

David

De uitzending was al bijna voorbij, toen David eindelijk in beeld kwam. Oh nee, in het begin zat hij even onderuitgezakt (van Jorien geleerd) in de auto te zeggen dat hij hen allemaal leuk vond, en zei Jorien: “je moet je gevoel volgen, dat zei ik op de dagdate ook al.” Ze is zelf ook heel relaxed en kan het niet geloven als ze straks het vliegtuig in moet. Maar het is toch echt zo, want David had te veel met haar meegepraat en niet goed genoeg laten merken wat hij echt vond: dat Mara en Susan leuker zijn.

Zó relaxed, ik hang er weer helemaal achterover van op de bank

Het interessante is wel dat Jorien zei dat ze vooral bezig was met bekijken of hij wel bij haar paste. Met vriendin S had ik het er die enige keer dat ze er wel een keer was om samen te kijken over dat wij dat wellicht helemaal uit het oog zouden verliezen. Wij zouden dan gewoon willen ‘winnen’. En dus zorgen dat hij ons leuk zou vinden, en dan kwam de rest later wel. Dus eigenlijk was Jorien best goed bezig en vinden we het heus echt jammer voor haar.

Over eerdere afleveringen Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2016-2017

Logeerweek 2 – Niet te snel hechten
Logeerweek 1 – Koetjes en kalfjes
Dagdates

Speeddates
Brieven lezen: Een boot vol brieven
Voorstellen: Stuur een boer een brief

6 reacties

 1. C. Messing zegt:

  Weer heel leuk verteld en samengevat Marieke! En dat heb je ook nu snel gedaan. Je noemt mijn naam, grappig!
  Zondagavond zitten wij weer massaal te kijken ( bijna 4 miljoen volgers! )

  Oma Soest

 2. Tom en Olga zegt:

  Bedankt voor de extra screenshots, we hadden het inderdaad gemist. P.s. kijk je toevallig ook naar temptation island? Daar zouden we heel graag een wekelijkse samenvatting van lezen van jou…

  • Marieke zegt:

   Het spijt mij heel erg, maar Temptation Island gaat mij te ver. Ik kijk het al niet, en ik heb speciaal voor jullie gecheckt of ik het kan terugkijken maar dat kan niet en dan zou het ook nog een samenvatting-zonder-screenshots worden, dat is niks. Maar vanavond komt het stuk over BzV van gisteren er wel weer op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *