BzV: Logeerweek 4 – De strijd barst los

Inmiddels zijn op alle boerderijen nog twee dames over. Bij Riks laat Eline Marit maar gewoon lekker op de voorgrond, omdat ze het zelf ook niet weet. Alberdien is jaloers, en dat terwijl ze de kusgeluiden uit de bosjes mogelijk niet eens heeft gehoord. Mara kijkt op tegen Susanne met haar 32 jaar levenservaring (allemensen wat voelde ik me toen oud!). Anne en Fleur gunnen elkaar Herman, maar willen hem allebei het liefst zelf. En Anke is verbaasd dat ze Marc inmiddels echt leuk begint te vinden, maar heeft ook wel door dat hij met zonnebrand hartjes op de rug van Annekim tekent.

David

Wat ons betreft is ‘je lijkt op mijn moeder’ niet zo’n goede manier van complimenten geven, hoe lief en onFreudiaans David het ook bedoelde. Mara gaat studeren, wat betekent dat ze het eerste jaar een langeafstandsrelatie zou hebben – dat vindt ze helemaal ok. Susanne legt uit dat ze hém heel leuk vindt, maar dat ze niet enthousiast wordt van kale stallen met duizenden varkens en eindeloze akkers met koolzaad dat je vol moet spuiten met een spulletje waardoor het denkt dat het geen winter is waardoor het wel -20 kan handelen (?). Zij vindt het dus ook prima om eerst een langeafstandsrelatie te hebben, zodat David daarna lekker terug naar Nederland kan komen en wat gezelliger werk kan gaan doen.

In het superknusse huisje waar David via zijn telefoon een wifi-hotspot moet maken omdat hij daar geen gewoon internet heeft omdat hij daar helemaal niet woont maar het gewoon voor een weekje gekraakt heeft, hebben ze het op de bank over dat ze zich allemaal 25 voelen. Ik ook mensen, ik ook. Wel heb ik met mijn 32 jaar zoveel levenservaring dat ik weet dat het niet voor een lekker luchtje is dat David er deodorant op spuit (wel weet ik dat dat echt een superdom idee is als je wilt dat het fatsoenlijk gaat branden).

Ach, Mara toch….!

Olke

De man constateerde: Famke Alberdien is een soort overjarige bakvis! Hoe schattig het ook was dat ze hand in hand wilde lopen, haar ‘als ik oude mensen hand in hand zie dan vind ik het zo mooi dat ze al zo lang gelukkig zijn samen’ raakt echter kant noch wal. Zij kent Olke immers ook pas net, en ze zijn nog niet eens gelukkig samen en ze lopen hand in hand. Maar goed. Zij wilde dus met Olke zoenen, maar pas toen hij met Sunshine Sandra een blokje om ging stond er in hoofdletters in de ondertiteling: KUSGELUID. Nu zijn op zich alle geluids-beschrijvingen in hoofdletters, maarbij leek het toch nog meer een statement. Dat er daarna een vluchtig kusje van ongeveer 12 miliseconden in beeld was, met eveneens KUSGELUID in beeld vergeten we even.

Sandra maakt de elementaire fout bij kansberekening; we zijn met z’n tweeën, dus de kans is fifty-fifty. Dat geldt bij zaken zoals het opgooien van een muntje. Maar je kan bijvoorbeeld morgen doodgaan, of niet. Dat zijn ook twee opties, en gelukkig geldt voor de meeste mensen dat de kans op dat je blijft leven aanzienlijk veel groter is. Dus lieve Sandra, dat jij denkt dat jij bij Olke misschien wel 60% kans maakt is helemaal niet gek.

Herman

Eindelijk neemt Herman de beide dames een keer apart mee de tuin in. Niet om, zoals Olke, lekker hand in hand te lopen en stiekem te vozen in de bosjes. Hij vraagt gewoon nog maar eens naar hun verliefdheids-en-relatie-cv en Fleur constateert dat ze niet weet of ze verliefd is, want ze weet niet wat dat is maar ze is wel anders dan anders en denkt steeds aan Herman met zijn mooie ogen en wil niets liever dan bij hem zijn en in Frankrijk wonen en vindt hem zelfs liever dan haar paarden en verzorgpony uit groep 7. Anne heeft wel een keer gekust, maar dat betekende niks voor die jongen en dat was dus stom, maar nu is ze wel verliefd op Herman en dat mag hij ook wel weten.

Oh yeahh ze willen je allebei, wrijf het er maar in

Intussen leunt Herman nog maar eens achterover en benadrukt dat hij het wel chill vindt, twee meisjes die hem willen. Hoewel nergens aan te merken lijkt voor wie hij een voorkeur heeft, is hij wel verliefd want hij zei dat hij dat zou zijn als hij gaat kiezen en hij is eruit wie het wordt!!

Riks

Eline merkt dat de dynamiek in de groep wel is veranderd, nu zij alleen met Marit over is. Riks weet het echt nog niet, en Eline ook niet, maar Marit wel. Die vindt het heerlijk om bij de naaste buren (48 kilometer verderop) door de stallen te banjeren en op de trekker te rijden en romantisch met een stoeltje en een thermoskan koffie op een berg te zitten. En ze vindt Riks gewoon zo leuk. En Eline blijft zo kijken van: wat moet ik hier??? Wij blijven daarom naar de tv roepen: “Eline, je mag naar huis joh, voor wie blijf je daar nou?” Maar dat Riks nog altijd twijfelt en volgende week zijn kinderen erbij haalt en dan ook nog weer extra emotioneel wordt, dat is wel een cliffhanger.

Marc

De sfeer is een beetje losser daar in Zambia, wat waarschijnlijk komt door Annekim die er inmiddels schijt aan heeft dat Anke er ook nog is. Marc is blij dat ze hem via Boer Zoekt Vrouw heeft leren kennen, want anders had ze hem nooit leuk gevonden omdat hij eigenlijk een heel saaie kerel is. Wij vonden dat een treffende zelf-analyse. Daarnaast viel ons op dat hij paarse Crocs heeft, wat zelfs een erg knappe man zeer onaantrekkelijk maakt. Waarschijnlijk is dit een aantal kijkers ontgaan, vandaar het Marc-screenshot van deze week:

Dan kun je nog zo’n stoer brommerding hebben, maar dit zijn paarse crocs, Marc

Verder bleek uit de fragmenten van Marc en David maar weer: als je geen boerderij hebt waar je eieren kunt rapen, koeien kunt melken of stallen kunt uitmesten, is het werktechnisch verdomd saai want dan date je gewoon met een bedrijfsleider en dan ga je ook niet mee naar zijn werk. Tot volgende week maar weer!

Over eerdere afleveringen Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2016-2017

Logeerweek 3 – Keuzes
Logeerweek 2 – Niet te snel hechten

Logeerweek 1 – Koetjes en kalfjes
Dagdates

Speeddates
Brieven lezen: Een boot vol brieven
Voorstellen: Stuur een boer een brief

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *