Als je uit de tractormok mag drinken zit het wel goed

BzV: Logeerweek 6 – Niet kiezen

Nadat we vorige week Herman zijn liefde aan Fleur zagen verklaren, werd deze week door niemand op het keuzemoment gewacht. Eline koos nog vóór Yvon er was voor zichzelf en haar zoon, Alberdien besloot dat ze (als dierenliefhebber die alleen dieren wil aaien (en opeten)) niet in de keiharde boerderijbusiness wilde wonen, en Marc merkte dat hij zó stom ging doen dat hij beter maar snel tegen Annekim kon zeggen dat hij haar leuk vond voor zij, net als Eline en Alberdien, zou afhaken. David vindt alles en iedereen nog altijd super – gelukkig hoeft hij pas volgende week te kiezen.

Olke

Omdat Olke niet lang op zijn vrouw wil wachten, vraagt hij naar hun opzegtermijn. Dat schiet eigenlijk bij beide dames in het verkeerde keelgat: Alberdien wil eerst eens even zeker weten dat het goed zit, voor ze alles en iedereen achterlaat. Sandra denkt in eerste instantie dat ze in no time in Texas zit, maar twijfelt daarna terwijl ze staat af te wassen: als Olke nu voor haar kiest, is dat dan omdat ze snel daarheen komt, of echt om háár? Als gevoelsmens is dat heel belangrijk. En daarna bedenkt ze dat Alberdien ook wel een goed punt had: eerst even ontdekken of het echt allemaal zo leuk is – helemaal geen gek idee!

Intussen gaat Alberdien proberen kalfjes uit een fles te laten drinken, en denkt “waarom mogen deze lieve kleine diertjes niet bij hun moeder? En waarom moeten die kleine stiertjes die ik zo graag wil aaien eigenlijk naar de slacht?”. Dan begrijpt ze het pas echt: hoewel ze als kind wel in hooibergen speelde, was ze zich er nooit van bewust dat zo’n boerderij keiharde business is: er moet geld verdiend! Dat is té confronterend, daar wil ze niet de hele dag zijn. Hoewel Olke wel háár man is, past zijn omgeving zó niet bij haar, dat ze besluit dat ze niet wil dat hij voor haar kiest. Hij geeft aan dat hij toch al voor Sandra zou kiezen, en dan echt niet alleen omdat zij wel wil en ook snel.

Olke verklaart zijn liefde

Hij roept haar erbij, vraagt ‘hoe gaat het’ en doet dan een aanzoek op z’n Olkes: ik hoop dat je blijft, want ik wil graag dat je blijft, en dat we samen een relatie beginnen. Zij zegt “lief dat je dat zegt” – wat volgens mij een vrij eigenaardige reactie is op een dergelijke liefdesverklaring, maar ze gaan in elk geval eerst koffie drinken en dan op vakantie samen. Al is het “volgende week probeert de één te redden wat er te redden valt” als voice-over onder een shot van Olke niet al te veelbelovend….

Riks

Na het bezoekje aan de kerk vraagt Riks nog maar eens aan Eline hoe zij het voor zich ziet. Ze blijken erg op één lijn te zitten: kinderen mogen zelf kiezen of ze wel of niet voor De Heer gaan. Het probleem zit er alleen in een beetje in dat dat voor Eline inhoudt dat je ze er lekker ver bij vandaan houdt en ze als ze dat willen zelf op zoek mogen, terwijl Riks toch wel vindt dat dat inhoudt dat ze tot hun achttiende voor en na het eten zullen bidden, monotoon uit de bijbel moeten lezen, en elke zondag naar de kerk gaan. Eindelijk spreekt Eline dan uit wat wij al vanaf haar eerste stappen op Canadese grond zagen: ze ziet het niet zitten.

Misschien? MISSCHIEN???

Marit zegt glunderend dat ze dat jammer voor haar vindt, en Riks vindt het niet erg als Marit nog wat langer blijft. Hoewel hij nog verliefd moet worden en nog niet wakker van haar ligt. Als hij haar echt niks had gevonden had hij heus gezegd dat zij ook haar koffer wel mocht inpakken, en mocht ze ook niet uit zijn lievelingsbeker met zijn favoriete tractor drinken. Het grootste pluspunt van Eline was dat in elk geval Owen haar als nieuwe stiefmoeder wilde. Nu is de vraag: wordt het een citytrip met z’n tweeën, of gaan Riks en Marit met de kinderen naar Disneyland om te kijken hoe haar stiefmoederrol bevalt?

Herman

Het is Serieus Aan tussen Herman en Fleur. Het maakt ze niet uit waar ze zijn, ze zijn sámen en daar gaat het om. Herman heeft het gevoel dat hij onder stroom staat, maar dan op een goeie manier. Volgens Yvon hebben ze alleen oog voor elkaar. En voor de vloeren in het kasteel, blijkbaar.

Niet alléén voor elkaar dus, Yvon.

Marc

Marc heeft het wel door: als je wacht tot Yvon langskomt wordt iedereen eerst bestookt met allemaal ongemakkelijke vragen – daar zit hij niet op te wachten. Daarbij merkt hij aan zichzelf dat hij flauwe grapjes en ongemakkelijke opmerkingen gaat maken als hij iemand leuk vindt. Op basis hiervan is dus wel duidelijk dat hij nog vóór hij de brieven goed en wel had gelezen al verliefd was. Tot niemands verbazing, behalve die van Anke, kiest hij voor Annekim. Terwijl hij semi-nonchalant met zijn schepnetje tegen een mango staat te rammen hakkelt hij iets over of ze vaker mango’s met hem wil plukken.

Wat een romanticus

Annekim begrijpt uiteindelijk wat hij bedoelt, maar snapt ook wel dat ze even sámen met hem Anke (“de liefde is haar uit handen geglipt”) moet wakker maken om uit te leggen wat er is gebeurd – in z’n eentje kan hij dat nooit fatsoenlijk uitleggen. Zij dacht juist dat hij haar leuk vond, want tegen Annekim deed hij zo stom. Het ‘meisjes plagen kusjes vragen’ is niet bij Anke blijven hangen. Na een superongemakkelijk moment komt Yvon dan anderhalf uur te laat binnen en weet niet of ze blij moet zijn of boos – vrijwel ál haar keuze-presentatie-momenten zijn haar ontnomen! Uiteindelijk gaat ze maar gewoon weg, omdat ze ook wel ziet dat dit waarschijnlijk wel goed komt.

David

We zijn weer in Roemenië hoor

In Roemenië, waar de filmpjes altijd beginnen met oude vrouwtjes en koeien op de weg, ging David lekker picknicken met Susan. Mara had lekkers voor ze ingepakt: als verrassing zat er een tomaat in het mandje en ook grond op de zalm van David. David, die beide meiden ‘super, super, super’ vindt en die na een paar glaasjes Palinka met rode wangen en glazige oogjes tegen de camera zegt dat hij het van allebei zo warm krijgt (maar daar droegen die 65% alcohol en de twee knapperende haardvuren wellicht ook aan bij). Wat er precies is gebeurd in dat picknickweiland zullen we nooit weten, maar ik vind alleen ‘een goed gesprek’ niet echt reden om daar ‘nooit meer zonder bijzondere gevoelens langs te kunnen rijden’.

Twee vuren, 65% alcohol én twee van die dames. Geen wonder dat David het warm heeft.

Mara wil graag dat ze hun leven een cijfer geven, en wil met haar zesenhalf aangeven dat ze heel graag een nog leuker leven wil, met bijvoorbeeld, ik noem maar wat, een agrarisch ondernemer in, ik noem maar ergens, Roemenië. David benadrukt, zowel voor de camera als tegen beide dames tegelijk, nog maar eens dat hij het zo moeilijk heeft omdat hij voor allebei zo veel voelt. Maar hee, het is niet voor twee dagen, of een maand, het is voor de lange termijn. En hoe kies je dan he? Gelukkig mag hij er nog een week over nadenken.

Ik hoop voor Yvon dat hij niet al een keuze maakt voor zij er is, en ook dat beide meiden gespannen tegen haar zullen zeggen hoe leuk ze hem vinden en hoe graag ze willen dat hij voor haar kiest en hoe ze bijna zeker weten dat het zo is omdat hij heeft gezegd dat ze super super super súper is, en dat zij dan streng gaat zijn tegen David en dat hij misschien wel gaat huilen en dat zij dan kan zeggen dat het ook niet niks is. Het gaat om De Liefde! Dat mogen we niet vergeten!

Yvon mag ook nog eens wat spannends presenteren hoor

 

Over eerdere afleveringen Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2016-2017

Logeerweek 5 – Prioriteiten
Logeerweek 4 – De strijd barst los

Logeerweek 3 – Keuzes

Logeerweek 2 – Niet te snel hechten

Logeerweek 1 – Koetjes en kalfjes
Dagdates

Speeddates
Brieven lezen: Een boot vol brieven
Voorstellen: Stuur een boer een brief

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *