BzV: Logeerweek – koetjes en kalfjes

Eindelijk was het zover! Na stapels brieven, spannende speeddates en meer of minder geslaagde dagdates gingen de dames nu eindelijk naar de boerderieë. Het fijnst aan de logeerweek is misschien wel dat Yvon zich niet overal tegenaan bemoeit de hele tijd. Met haar vage intro over dat het nu tijd is om te oogsten, en dat “de liefde is ontkiemd, maar staat nog lang niet in volle bloei. Net als de natuur zelf, ze is weerbarstig en onvoorspelbaar”. En tegen David: “liefde is niet alleen gezellig” Whut??

Je ziet hem toch denken: Yvon, liefde is hartstikke gezellig! Doe niet zo moeilijk!

Ze kwam wel even inspecteren of de boeren hun huizen netjes genoeg hadden gemaakt, maar gaat nu niet elk gesprek of onderonsje met die mannen evalueren. Ze moeten het nu helemaal zelf doen, en dan zijn ze op hun best – of niet, maar dat is alleen maar mooi.

David

Vorig jaar liep Yvon met David door een stel bouwvallige schuren in Roemenië. Nu liep David met een stel dames door nog altijd bouwvallige schuren. Wel bewoont hij nu een huisje, waarvan hij niet weet hoe het fornuis werkt. Misschien komt het door de regen, misschien van het idee dat er straks 15.000 (vijftienduizend, Jorien. Jij dacht 1.500, dat is al veel, maar nee, vijftienduizend!!!) varkens in die schuren moeten wonen, maar ‘troosteloos’ is het enige dat bij me opkomt. Zelfs als de muurtjes straks wit zijn en er een gezellig schemerlampje hangt. En dat terwijl Deevie zelf zo’n vrolijke jongen is, die boterhammetjes met nutella smeert en een trosje bananen meeneemt zodat zijn vrouwkes geen honger lijden na het grasmaaien. Hij heeft geen enkele voorkeur, dus probeert ze allemaal maar zoveel mogelijk te spreken, in de ogen te kijken, en te betasten. Lekker toch!?

Yvon vindt dat vast niet genoeg, maar wij zeggen: geniet ervan David!

Marc

Er is maar één woord dat past bij de toestand in Zambia: ongemakkelijk. Irene en Anke komen op weg van het vliegveld langs het olifantjesreservaat van Annekim, die een veel leukere rondleiding geeft dan Marc ‘dit is de keuken, dit is de woonkamer’ daarna. Als Anke helemaal geaard is en even in haar koffer heeft gekeken (zou ze die niet zelf hebben ingepakt??), gaan ze naar de markt waar ze denk ik geen bevroren garnalen hebben gekocht want dan hadden ze vast niet meer in de magnetron gehoeven omdat het zo warm was. De rest van de dag brengen ze door met zeggen dat het zo mooi is en dat het zo warm is en kijken hoe warm het is en zeggen dat dat warm is, maar dat het wel heel mooi is ook. Marc weet nog altijd niet wat hij met al die meiden aan moet. Waarschijnlijk kan hij pas echt normaal doen als hij één op één tijd met ze doorbrengt – en misschien zelfs dan niet. We zagen ze met z’n allen in het zwembadje, maar we hebben hem niet met ontbloot bovenlijf gezien dus kunnen de theorie van vriendin S. nog niet bevestigen.

Jezelf

Olke

Het was even spannend of er wel drie dames in het vliegtuig zouden stappen: Harriët maakte zich ineens zorgen over of ze neer zou storten, en dat zou wel erg sneu zijn voor haar kinderen. Gelukkig wisten haar vrienden haar ervan te overtuigen dat de autorit naar Schiphol waarschijnlijk gevaarlijker was, en dat ze zich beter kon afvragen of ze niet meer risico zou lopen tussen die schietgrage Texanen met hun guns – maar daar zou Olke haar wel tegen beschermen dus beter stapte ze toch maar aan boord.

Gevoelsmens Sandra kan wel in Texas wonen

Olke heeft een melkveehouderij, dus ze gingen wat kalfjes naar de veiling brengen – die kosten anders alleen maar geld. Alberdien pinkte een traantje weg bij het idee dat die arme diertjes niet lang meer zouden leven, en zette even later haar tanden in een dikke hamburger. Harriët is vegetariër en drinkt graag kraanwater, wat Olke wel jammer vindt want het liefst maakt hij steak met wijn voor zijn geliefde. Sandra heeft waarschijnlijk haar voorhoofd een keer gebotoxt, want waar ze volkomen normale rimpels rond haar ogen heeft, blijft dat permanent strak staan. Ze is nog niet bij de ranch of weet al zeker dat ze ‘hier’ wel kan wonen. Verder vindt ze het lastig, want ze is geen fan van poeplaarzen en kan ook geen Fries. Daarnaast zegt Olke zelf op de site van Boer Zoekt Vrouw, als antwoord op de vraag wat hij aantrekkelijk vindt aan Nederlandse vrouwen: “Dat ze zo gewoon zijn. En er netjes uitzien, niet te veel make-up. Ik hou er niet van als vrouwen eerst heel veel werk hebben aan zichzelf voordat ze naar de winkel gaan.” Nu willen wij niet al te voorbarig zijn, maar 1 + 1 is wel 2, dus het wordt Alberdien want die bakt zelf ook “koeke”. Groetjes.

Riks

Speciaal voor de dames heeft Riks meerdere smaken thee in huis. Yvon is onder de indruk “jaaa, ik dacht: geen commentaar van de directeur”. Riks heeft dat in elk geval begrepen!

Het landschap rondom de boerderij van Riks is volgens Marit: vlak, ‘maar wel echt een heel mooie locatie’, en volgens Eline: vlak, vlak, vlak, fuck, fuck, vlak, in the middle of nowhere. Hoewel Eline daar in Canada een permanent verbijsterde uitdrukking op haar gezicht heeft, denken we niet dat het van de botox is. Het komt omdat ze geen flauw idee heeft wat ze daar aan het doen is. Naast het eindeloos vlakke, lege landschap moet ze ook nog spruitjes eten en is de woonkamer een soort kantoor uit de jaren ’90 – met ongemakkelijke leren stoeltjes, een glazen salontafel en van die plastic lamellen. Ze moet maar hard aan het werk als ze het koud heeft, en misschien kan ze beter ook handschoenen aan. In de stallen legt Riks uit waar hij een vrouw voor nodig heeft: hij hoopt dat ze snel gaan koken en ook zijn wc gaan poetsen. Dus.

Is dit volgens iemand op aarde een gezellige woonkamer?

Herman

Na het bakken van een voor de helft glutenvrije taart, haalde Herman zijn orkestje op van het station. Nog voor hij de auto goed en wel had geparkeerd, omhelsde zijn moeder die bofkontjes waar ze zo blij mee was. Zij was mogelijk nog zenuwachtiger dan Herman zelf én die meiden bij elkaar. Ze vergat van pure opwinding zelfs een tube tandpasta voor hem achter te laten, maar gelukkig mocht hij die van Anne wel.

Al snel keken de meisjes toe terwijl Herman routineus een kalfje uit een koe trok. Anne is ook al vegetariër, maar heeft geen bezwaar tegen het liefdevolle en semi-kleinschalige bedrijf waar de koeien tenminste persoonlijke aandacht krijgen. Ze wil geen jus en wel de hele tijd praten. Pia hoopt er ook eens tussen te komen, maar dat lukt niet zo goed omdat Anne de hele tijd moet zeggen dat ze zo’n kletskous is die zelfs liedjes zingt op de wc.

Jaaa Herman, wát bedoel je hier precies?

Vorige week was Fleur zó enthousiast over het paardrijden, dat ze helemaal vergat dat ze voor De Liefde was gekomen. Nu vindt ze het wederom zó gezellig met die meiden, dat ze zich af en toe afvraagt waarom die lieve jongen steeds bij ze rondhangt. Als hij ze in bed gaat stoppen heb ik even een Marcel-visioen (die Limburger die ineens in zijn onderbroek in de dames-slaapkamer stond), maar hij zegt gewoon ‘welterusten’ en doet het licht uit.

Volgende week

Gaat Harriët wel, en Sandra niet tot aan haar oksel in een koeienkont, en stuurt Herman de eerste deerne weer naar huis. Verder zien we dan wel.

Over eerdere afleveringen Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2016-2017

Dagdates
Speeddates
Brieven lezen: Een boot vol brieven
Voorstellen: Stuur een boer een brief

6 reacties

  1. Sam zegt:

    Je screenshots zijn de beste ooit! Je linkje naar boer Marcel, waar ik me in de halve seconde voor het klikken overigens zéér op verheugde, geeft echter iets geks. Wanneer kom je gezellig bij me prutten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *