BzV: Logeerweek 2 – Niet te snel hechten

Gisteren zagen we hoe de dames na de aankomst-dag en eerste al dan niet ongemakkelijke avond hun eerste ontbijtjes nuttigden, en aan het werk gingen. We kwamen erachter dat die boeren na één nacht al moeten kiezen. Een haast onmenselijke taak. Zou Yvon wel door hebben dat het om De Liefde gaat??

Het mogelijk onbedoelde thema van dit seizoen blijkt ‘kritiek op de bio-industrie’ en ‘dat boeren lieve schattige diertjes als producten zien’. Waar Alberdien op dag één al moest huilen om kalfjes die geslacht zouden worden, en Claudia het toch wel heel zielig vond dat de babykoetjes direct bij hun moeder worden weggehaald, moesten de dames bij David even slikken dat die schattige biggetjes zouden uitgroeien tot bacon, en vond Irene die massale viskwekerij ook wel confronterend “maar het is ook wel goed dat je weet dat vis niet in plastic geboren wordt”.

David

Omdat hij zelf alleen maar troosteloze, vervallen schuren heeft ging David met zijn meisjes op excursie naar iemand die wel echt heel veel varkens heeft. Onderweg vertelde hij dat hij al het land ook wilde hebben, zodat hij later koning van Roemenië kan worden. In de stallen zitten de zeugen opgesloten, want David wist te vertellen dat het anders helemaal mis gaat. Als je varkens los laat lopen, trappen ze hun biggetjes altijd dood. Evolutie-technisch lijkt dit me vrij onmogelijk, tenzij de eerste mensen op aarde met hun voorzienende blik de daar destijds aanwezige varkens direct hebben opgehokt. Maar dit terzijde.

Zien meer mensen dit?

Jorien zit nog midden in iets heftigs, waar ze zich emotioneel over opstelt. David twijfelt of hij dat wel wil, iemand die hetzelfde is als hij. Hij vraagt Jorien wat zij ervan denkt, zodat hij dat ook kan gaan denken, omdat ze zo hetzelfde zijn. Intussen rennen Mara en Susanne gillend weg omdat ze een muis zien. Eigenlijk geloof ik daar niks van, ze hadden gewoon bedacht dat ze even hard herrie moesten maken zodat David niet vergat dat zij er ook nog waren. Daarna legt hij uit dat hij geen vleesvarkens gaat houden. Nee, hij gaat heel veel zwangere varkens kleine biggetjes laten baren, en die verkoopt hij dan aan vleesvarkenshouders. Hoe die biggetjes dan niet baby-vleesvarkens zijn snap ik niet helemaal, maar hij blijkbaar wel.

Olke

Voor de verandering vraagt Olke maar weer eens waarom zijn potentiële geliefden helemaal naar Texas zouden willen komen en wat ze leuk vinden aan Texas en wat ze in Texas zouden willen gaan doen. Vindt hij Texas zelf eigenlijk wel leuk? Gelukkig wil Sandra al haar hele leven emigreren. Als je je hart maar meeneemt, want “waar je hart is, is je huis.”

Harriët is dierenartsassistente-in-opleiding, en kan heel goed in koeienbillen prikken. En met haar arm tot aan haar oksel een koeienkont in om een kalf te voelen. Sandra kan datzelfde kalf al voelen als ze alleen haar hand naar binnen steekt, en was ook snel weer uitgevoeld. Alberdien begint er niet aan, en heeft even een momentje voor zichzelf nodig. Olke vindt het maar lastig, zo’n vrouw die geen begrip heeft voor zijn productmatige manier van omgaan met koeien, en die van de stal naar het woonhuis wil lopen. Hij gaat toch altijd met de auto. Ik vrees dat ik mijn stellige bewering van vorige week toch beter kan intrekken. Alberdien moet mogelijk toch al snel op huus an.

Marc

Na een paar biertjes en een fikse lijn west-Zambiaanse coke, gooit Marc zijn mannelijke charmes in de strijd: hij laat de dames via zijn telefoon naar de sterren kijken, en jaagt vleermuizen op. De volgende dag laat hij ze zien dat hij een strenge manager is: er moeten meer stervende vissen in die bakken! Zo haal je je targets niet!

Even later gaan ze visjes voeren en over voerconversie praten, en daarna snorkelt hij met zijn dames en zijn ‘niet te slanke, niet te gespierde, mooie fysiek’ (aldus Annekim) tussen een stel visjes die nog even moeten groeien in de zee, tot ze in plastic mogen. Irene is er nog niet van overtuigd dat ze hem echt leuk vindt, want het gaat toch wel voor het grootste deel om persoonlijkheid.

Maar een goeie fysiek heeft ‘ie wel

Herman

Bij Herman geen kritiek op de bedrijfsvoering, al was het wel een beetje slordig dat dat hek zomaar kapot was gegaan. Pia wil heel graag écht weten wat Herman van haar vindt. Herman vindt het lullig om te zeggen “ik vind jou het minst leuk van de drie”, dus kletst hij er omheen. Wel halen ze croissantjes en stokbrood, en mag Anne haar bord niet leegeten omdat ze er anders morgen nog zitten.

Herman hoeft vanuit zichzelf niet zo nodig te praten

Van de dag zelf zien we weinig, maar dan komt Yvon eenieder aan haar kruisverhoor onderwerpen. Herman heeft besloten dat zijn keuze een gevoelskwestie gaat worden, en Yvon hangt wederom de vlag uit. Helaas blijkt dat Hermans gevoel het minst heeft met Pia, wat wij Heel Erg Jammer vinden, en zij ook. Als Yvon met Pia op de slaapkamer zit, moeten wij bijna huilen om hoe verdrietig Pia is. Voor het eerst dacht ze liefde te kunnen hebben met iemand. Wij weten zeker: dat kun je met meer mensen Pia! Met hele leuke, zelfs nog wel leuker dan Herman! We vonden het dan ook een Zeer Gemiste Kans dat Yvon dát niet even tegen de camera zei: “denk jij dat jij liefde kunt hebben met Pia, stuur dan een brief naar ons, dan zorg ik dat ze bij haar komen”.

Riks

Omdat Riks van Richard (uit seizoen 2011, die toen al stiekem verkering had met Annemieke) had gehoord dat je écht niet eerder dan het keuzemoment mag laten weten wie je echt leuk vindt, praat hij noodgedwongen ook wel eens met Eline en Claudia. Laatstgenoemde kan wel heel goed bananenpannenkoeken (tip! bananen in de lengte prakken met een vork, vóór je ze door de eieren roert) en eieren met bacon maken, dus maakt nog kans.

Lieve Eline, je mag het echt gewoon ook heel stom vinden. Lekker naar huis. Je zoontje zal het ook Zeer Waarderen dat hij niet daar hoeft te gaan wonen.

Daarna gaan ze bij pasgeboren kalfjes kijken, die dus snel bij hun moeder worden weggehaald. Anders gaan ze zich alleen maar hechten. Misschien dat de KRO daarom de boeren ook dwingt al na één dag weer iemand naar huis te sturen.

Over eerdere afleveringen Boer Zoekt Vrouw Internationaal 2016-2017

Logeerweek 1 – Koetjes en kalfjes
Dagdates

Speeddates
Brieven lezen: Een boot vol brieven
Voorstellen: Stuur een boer een brief

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *