BzV: stedentripjes vol clichés

Na al die dates en logeerweken was het tijd voor de stedentrip! De aflevering waarin de boeren voor het eerst echt vér buiten hun erf komen, en waar de vonken ervan af kunnen spatten of waar uit ijzige stiltes toch wel blijkt dat er een verkeerde keuze is gemaakt. Waar Jan in een kathedraal mogelijkheden ziet voor een schapenstal, en waar Geert zich op de Lanzarotische markt bemoeit met de kwaliteit van de bloemkool. Waar we van het ene badjasshot in het andere vallen, en waar iedereen van champagneontbijtjes geniet – behalve Theo en Nancy natuurlijk, want die hebben (nog) niets te vieren.

Jan

Jan en Rianne gingen naar Dublin, waar ze afspraken dat hun kinderen ‘Allana Miloesjka’ en ‘Charlotte Sophie’ gingen heten, en dan ook nog een jongen – hoewel Rianne niet zeker wist of ze wel drie kinderen uit haar coltrui wilde persen. Maar ook: eerst trouwen. ‘Hard van stapel’ is een understatement.

jan rianne romantisch
Ongeveer drie seconden hiervoor zei Jan “lekker romantisch uit eten”.

Wat wij heel, héél jammer vonden: normaal zit er toch wel elk seizoen zo’n boer bij die het helemaal niet leuk vindt om niet op zijn boerderij te zijn. Die elke dag drie keer met zijn vader belt, om te vragen hoe het met de koeien/schapen/geiten is. Wij hoopten dat Rianne minstens één keer verbinding zou maken met de kattencamera, om naar haar pluizige vrienden te zwaaien. Gemiste kans!!

Bertie

Bertie red bull
Wij dachten dat Esther een superexclusieve Berlijnse specialiteit uit die koelkast zou trekken.

Eindelijk hebben we het door: Bertie is een puber. Ze is nukkig, wil op de Weihnachtsmarkt een gruwelijk lelijke knuffel uit een grijpautomaat halen en kijkt alleen vrolijk als Esther een paar blikjes Red Bull tevoorschijn tovert. Champagne drinkt ze daarentegen alleen tegen de dorst. Maar ze hebben het naar hun zin samen, en daar gaat het om. Dat Bertie ook een tatoeage van een hond (?) op haar buik heeft, daar gaan we verder niet op in.

Geert

Arme Geert. Hij is gewoon dodelijk onzeker omdat hij ook wel weet dat hij vier keer ADHD heeft. Zijn strategie: dat compenseren (?) door twaalf keer per kwartier tegen Hetty te zeggen hoe blij hij met haar is, hoe stapel hij op haar is, hoe super het allemaal wel niet is. Dat werkt Hetty zo te zien een beetje op de zenuwen, maar tegelijk: zo was hij in de logeerweek ook, en toen was ze nog knettergek op hem. Dat hij haar ‘de nieuwe’ en zijn overleden vrouw Mannie ‘de vorige’ noemt, moeten we maar door de vingers zien. Zijn uitgebreide reflecties deden ons in elk geval inzien dat Geert zelf een stuk beter over zichzelf nadenkt dan uit de eerdere afleveringen is gebleken. En we hopen dat het goed komt!

Geert over zijn adhd
Geert heeft het donders goed door – nu Hetty nog

Theo

Toen de meneer van de receptie in Oslo vroeg of ze twee singles of one double wilden, dachten wij nog even dat het om losse bedden of één tweepersoons ging. Dat die twee bedden vervolgens stijf tegen elkaar stonden, vonden wij alleen maar leuk. Vervolgens bleek dat het om twee kamers ging, en dat Theo naar de andere kant van de gang moest.

Theo tand
(eigenlijk wil ik elke week al een compilatie van verkrachte uitdrukkingen maken)

Elke week neemt iemand zich wel voor te turven hoe vaak Theo ‘ja’ zegt. Nooit gedaan, maar het antwoord is: vaak. Té vaak, als je het Nancy vraagt. Die wil iemand die haar tegenspreekt. We vragen ons af: wat nu als Theo daarop ‘nee’ had gezegd?!?? Maar hij zegt stellig “als iets mij niet interesseert, dan interesseert het mij niet”. Zo.

Aan het eind van de aflevering bleek eindelijk waarom Theo een oversized leren harnas draagt: om die enorme hartjeskaars de hele tijd in zijn binnenzak te kunnen meezeulen.

Tom

Tom waslijn voor Rimke
Rimke mag naast boterhammen smeren en koffie brengen, ook de was gaan doen! (toch vonden wij dit eigenlijk wel behoorlijk schattig)

Oh oh die Tom en Rimke. Wat een knapperds in hun badjassen en op die motor en in de zon. En ook nog zijn ze zo leuk samen. Totdat Tom gaat zeuren dat Rimke niet wil zeggen waar ze aan denkt als ze naar de bergen staat te koekeloeren. Of totdat hij nogmaals wil benadrukken dat hij vét serieus in deze verkering zit. Gelukkig gingen ze toen wijn proeven en daarna aan de halve liters. De cameraman kon ze lekker terugrollen naar het hotel.

Volgende week zullen we zien wie er nog bij elkaar zijn. Omdat het zusjevandebuurvrouw aan kop ging bij het voorspellen van de definitieve keuzes, hebben we er een ronde aan toegevoegd. Iemand die bijna nooit kijkt, mag natuurlijk niet winnen in onze BzV-relatie-poule!

***

Eerdere afleveringen:

Speeches en schoonouders
Kriebels en keuzes 
Kans, klik, vonk
Een occasion met weinig moeite
Nu voor het echie
Van elkaar leren
Geert de zintuigenman
“Oogcontact zegt meer als duizend woorden”
Nietszeggende speeddate(r)s
Opvallen en omkoperij

5 reacties

 1. Annemiek zegt:

  Oh, ik weet niet wat ik het meest ga missen: de afleveringen of deze prachtige nabeschouwingen! Dank voor weer een mooie blik op de aflevering!

 2. Olga zegt:

  Oh! Volgende week de laatste aflevering! Grappig, Tom en ik vroegen ons ook al af waarom Theo zo’n gigantisch leren jasje aan had en waar ze de kaarsen (die helemaal niet de vorm van een hart hadden) vandaan haalden. Wel héél fijn dat ze het tóch nog gezellig hadden, ik vreesde het ergste voor Theo…

  • Marieke zegt:

   Jawel! Het was één hart waar Nancy de ‘rondjes’ af had gesneden – en nu was het weer complee-hee-heet! Wát een romantiek.
   Ik ben echt heel benieuwd naar volgende week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *