Carrotcake met de beste frosting van op aarde

Ik weet niet wie die mop van dat konijn bij de bakker heeft bedacht, maar diegene is er wel verantwoordelijk voor dat ik tot zeker mijn zestiende heb gedacht dat worteltjestaart niet te eten zou zijn. Wanneer ik het toch aandurfde weet ik ook niet meer, maar wel is zeker dat dat konijn het helemaal mis heeft: carrotcake is heerlijk! Misschien vinden konijnen dat inderdaad niet, maar konijnen kunnen ook niet praten dus eigenlijk is het sowieso al dom dat ik die mop voor de waarheid hield.

Maar goed. Carrotcake dus. An sich al heel erg lekker, maar nóg beter met een goeie frosting. Zoals een van roomkaas, witte chocola en limoen. Hebben jullie even geluk dat ik bereid ben dit succesrecept te delen!

3 carrotcake klaar

Wat heb je nodig?

Voor de cake

  • 275 gram boter
  • 250 gram suiker
  • een stuk of twee fikse winterpenen, geraspt (ik had bijna 300 gram rasp)
  • 3 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram noten (wal- en pecan)
  • eetlepel kaneel
  • stukje nootmuskaat

Voor de frosting

  • 100 gram witte chocola, plus wat extra voor de garnering
  • 80 gram roomkaas (naturel. Er schijnen wel eens mensen een versie met kruiden en knoflook te hebben gekocht)
  • rasp van de schil van 1 limoen
  • sap van de helft van diezelfde limoen
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • eventueel wat poedersuiker

Wat moet je doen?

Maak eerst de cake. Smelt de boter, roer daar de wortelrasp, suiker en eieren doorheen. Voeg dan bakmeel, nootjes en kruiden toe. Vet een bakblik in, en bak ongeveer 45 minuten op 175 graden.

2 carrotcake beslag

Als de cake klaar is (gebruik een sateprikker om even te checken), laat ‘m dan even goed afkoelen.

Maak dan de frosting. Smelt de chocolade. Roer in een ander bakje roomkaas, limoenrasp en -sap en vanillesuiker door elkaar. Voeg de gesmolten chocola toe en roer goed. Te zoet? Voeg wat roomkaas en/of limoensap toe. Te fris? Doe er wat extra poedersuiker door.

Smeer de frosting over de cake. Maak het af met garnering: schaaf er met de kaasschaaf wat witte chocola overheen.

carrotcake en bietjesmuffins
En ik maakte ook bietjesmuffins – dat recept komt later deze week

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *