Delen

Eén van mijn hobbies is: afzichtelijke facebookpagina’s bekijken. Er zijn talloze figuren (voornamelijk huisvrouwen van 50+, maar ook meiden van begin 30 en jongemannen) die zich dagelijks bezighouden met het maken van ‘plaatjes om te delen’. Vaak zijn dit foto’s van dieren, of uitvergrote smilies, met daarbij een semi-diepzinnige tekst waar minimaal één grove spelfout in staat en waar op willekeurige plekken leestekens zijn geplaatst. Meestal rijmt het ongeveer. Het toppunt: gifjes met glitters.

Nu ik uren met baby op de bank doorbreng lees ik soms Verantwoorde Literatuur, maar eerlijk gezegd bevind ik me vaker op pagina’s als ‘Plaatjes om te delen’, ‘Vriendschap is, very special’ (die komma heb ik niet verzonnen) en ‘Mimmi’s Dierenhoekje’. Ik heb er een sport van gemaakt de buurvrouw (inmiddels op 1,7 km afstand) minimaal dagelijks van een pareltje te voorzien. Waar we jaren geleden alleen in songteksten van Marco Borsato sms’ten, doe ik dat nu dus met plaatjes.

Ik vroeg mij af: wie zijn die lui in vredesnaam? Gelukkig werd het team van Alie, Agnes en Margreet versterkt met Debbie – die zich even voorstelt. Zij doet al privé foto’s bewerken, en haar passie is het maken van naamplaatjes voor andere mensen op Debbie’s Naamplaatjes. Ook maakt ze graag plaatjes bij de gedichten van Anita’s Little Things. Eerdergenoemde dames houden zich haast professioneel bezig met hun plaatjes. De mensen verwachten natuurlijk elke dag op gezette tijden een  plaatje en wat inspiratie. Anita moet vanmiddag naar het ziekenhuis, daarom wenst ze ons om tien uur ’s morgens vast allemaal een fijne middag en smakelijk eten. Bij Mimmi krijgen we elke dag een plaatje met daarop de wens voor een fijne dag.

Fijne Vrijdag van Mimmi

Dat al deze dames zichzelf zo serieus nemen vind ik eigenlijk alleen maar aandoenlijk. Maar waar ik echt niet bij kan met mijn hersens: bovenstaande foto heeft 475 likes, 278 shares en er zijn 49 mensen die erop hebben gereageerd met een opmerking van de strekking “jij ook een fijne dag”. Wie zijn dát dan toch weer allemaal..?!?

5 reacties

  1. Nikki zegt:

    Wat een fijne, onschuldige hobby :D Mijn moeder (best wel hip) deelt ook wel eens zo’n plaatje om haar Facebookvrienden een fijne dag te wensen en ik ben dan echt onthutst. Maar echt! Maar goed, dit is wel stukken opbeurender dan de pagina Nederland mijn Vaderland waar ik altijd accuut van wil emigreren.

  2. Maaike zegt:

    Haha, ik vraag me ook altijd af wie degene is die zoveel tijd overheeft om dit soort dingen te maken :-) En jaaaa, wie er echt op reageert? Gelukkig komen ze bij mij niet zo vaak voorbij op Facebook en dat is maar goed ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *