DIY: kerstboombeestjes

Alweer een paar jaar geleden vond mijn geliefde mij het allerschattigst van ooit, aldus hijzelf. Toen we op een ijskoude januari-avond na een bezoekje aan vrienden in de stad terug naar huis liepen, vond ik een behoorlijk armetierig kerstboompje dat door zijn vorige eigenaren bruut op straat was gezet – waarschijnlijk omdat dat nu eenmaal gebruikelijk is in die tijd van het jaar. Pas toen we bijna thuis waren zag hij dat ik het stiekem had geadopteerd en al de hele tijd voorzichtig buiten zijn zicht had meegedragen. Helaas werd mijn zielige boompje naar het dakterras geveto-t (?), maar ook werd mij beloofd: als we een echt huis hebben, mag jij een kerstboom.

Nu is het dan zover! Een eigen huis, de Sint het land uit, kom maar door met die boom. Maar rode ballen en engelenhaar, dat is niet echt heel erg onze smaak. Dus heb ik de allerbeste kerstversiering van mijn leven geknutseld, en dat deel ik hier met jullie opdat eenieder ge├»nspireerd zal raken en vol kerstvreugde aan de slag kan gaan: kerstboombeestjes. Vooral dino’s.

collage_20141213221020193_20141213221344293
Als dit niet superawesome is, weet ik het ook niet meer.

Wat heb je nodig?

  • Speelgoeddiertjes (van de kringloop bijvoorbeeld)
  • Een spuitbuis in een kleur naar keuze – voor de kersterigheid heb ik zilver gedaan
  • Lint en/of touw
  • Glitters naar smaak
  • Droog weer of een schuur of iets anders waardoor je buiten kunt werken zonder dat je nat wordt als het regent
20141210_192835
De oplettende lezer ziet daar linksonder een tapir. Die heb ik dus ook. Twee. Kan het nog gaver?

Wat moet je doen?

  • Maak de diertjes goed schoon en vetvrij (een badje in water met wat ammoniak werkt heel goed maar stinkt als een gek dus dat doe je het best buiten) en weer droog
  • Spuit ze in de kleur die je wilt – in meerdere lagen en aan alle kanten┬á(ook dit kan het best buiten).
  • Optie: strooi er glitters op als de laatste laag nog niet droog is.
  • Maak nu het lintje of touwtje vast. Denk erom dat het beestje daar aan hangt dus dat het er vrij treurig uitziet als je het bij een triceratops om haar nek doet. De buik werkt in de meeste gevallen (van dieren op vier poten) het best. Een beetje lijm kan helpen om het lintje op de juiste plek te houden.

Tadaaaaaaaa klaar! Ik ben hier zelf dus dolgelukkig mee. Vooral als ik er ook nog foute kerstmuziek bij heb, maar dat gaat vooralsnog een brug te ver voor de man. Volgend jaar misschien.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *