Geboortekaartje

Toen de baby er al drie weken was, kreeg ik een mail van iemand van een website, met het verzoek een blog te schrijven over mijn zwangerschap en daarbij een geboortekaartjeswebsite te noemen. Ik zou daar dan zelf ook geboortekaartjes mogen bestellen, en mijn lezers een kortingscode aanbieden. Dat ging dus niet gebeuren, om te beginnen omdat de baby er al was en de website niet bestaat (??), maar ook omdat wij geen geboortekaartje van een dergelijke (wel-bestaande) website wilden. De man is immers illustrator, dus het stond al lang vast dat hij het kaartje zou maken. Maar naast die tekening, moest er ook tekst…

Bij de verloskundige hangt een prikbord met kaartjes van babies die zij ter wereld hebben geholpen. Een bron van inspiratie, ook om te ontdekken wat we niet willen. Eigenlijk wisten we dat al wel. Het moest een mooi, simpel kaartje worden, met niet meer informatie dan nodig. Gewicht en lengte vinden we niet zo relevant (hoewel heel veel mensen er alsnog naar vroegen), en van gedichtjes moeten we ook niet veel hebben. We zagen voorbeelden met teksten die niet eens kloppen (“twee paar oogjes kijken ons aan” – maar het was geen tweeling), het grappig bedoelde “ons kleine schoppertje speelt niet langer verstoppertje”, of het wanstaltige: “Korte beentjes, mini teentjes – lachend mondje, pamperkontje – Welkom lieve ukkepuk,- je bent ons eerste meesterstuk”. En hoewel we niet zaten te wachten op onaangekondigd bezoek, kwam een tekst als “Wil je mijn oogjes zien twinkelen? Laat dan eerst de telefoon even rinkelen!” er écht niet op.

Kortom: een lekker clean kaartje. Prachtige voorkant, en omdat het heel misschien zou kunnen dat mensen twijfelen over of Elja een jongen is, hebben we met ‘Hoera, ze is er!’ duidelijk gemaakt dat ze een meisje is. En vooral: dat we heel blij met haar zijn. Daarvoor hoeft het heus niet te rijmen.

geboortekaartjevoorachter

 

5 reacties

  1. Sheila zegt:

    Oh ja, op de kraamafdeling kom je de meest hilarische kaarten tegen. Het is natuurlijk hartstikke persoonlijk. Ik vind het altijd wel gaaf om een kaartje te ontvangen die ik persoonlijk misschien oerlelijk vind. Maar waarin ik wel de stijl van de ouders herken. En dan ben je wat mij betreft geslaagd in het vinden/maken van een persoonlijk kaartje.

    Zelf kozen we voor een retro kaartje met alleen maar feiten, zeg maar. De volledige naam, geboortedatum, -tijd, -gewicht en onze gegevens. We houden niet van een spreuk erop. Gewoon, geen poespas, maar stijlvol. We kregen veel complimenten over het kaartje. Dat is niet belangrijk, maar wel hartstikke leuk.

  2. Iris zegt:

    Wat een prachtig kaartje! Kaartjes kijken bij de verloskundige is altijd amusant.. Wij hadden er laatst een met 3 spelfouten en een telefoonnummer met 11 cijfers, dat vonden we vooral een beetje zielig :-/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *