Hummus

Wat heel lekker is: hummus. Op brood, maar ook op komkommer, paprika of wortel. Of op rijstewafels, crackers en misschien zelfs op beschuit. Maar dat laatste heb ik nog niet geprobeerd.

Die uit de winkel vind ik niet zo lekker, veel te zuur en met een structuur die ik nooit helemaal thuis kan brengen. Zelf maken is gelukkig heel makkelijk, en dan is het écht superlekker. En ook nog heel gezond, schijnt.

Wat heb je nodig? (voor mijn favoriete versie that is, want eigenlijk kan dus ongeveer alles erin)

  • Kikkererwten. Ongeveer drie handjes droge een nachtje weken, of een klein blikje.
  • Zongedroogde tomaatjes. Een stuk of vier, in stukjes.
  • Knoflook. Eén teentje, fijngeplet.hummus
  • Verse koriander. Een flinke hand.
  • Komijn, chilipeper, zout.

Wat moet je doen?

  • Doe alles in de staafmixer.
  • Zet ‘m aan.
  • Wacht tot het een enigszins egale smurrie is.
  • Klaar!

(na een nachtje in de koelkast is ‘ie nog lekkerder)

3 reacties

  1. Rebecca zegt:

    He Marieke!
    Ik wist helemaal niet dat jij ook een blog hebt ;) Wat leuk hoor! Hummus vindt ik trouwens ook super lekker ;) Maak het ook wel regelmatig zelf :D
    Hoe gaat het met de verhuising?
    Groetjes ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *