Kattenspook

Na twee weken trauma’s verwerken en angsten overwinnen loop Ockels inmiddels redelijk ontspannen door de woonkamer. Dat wil zeggen: zolang de vaatwasser dicht is, de keukenlades niet te ver open gaan en we geen verhuisdozen oppakken. Dat zijn immers bijzonder goede redenen om als de sodemieter weer de trap op te vluchten, naar de veilige ruimte onder het bed.

Gisteravond zaten we lekker op de bank en probeerden hem over te halen toch eens écht gezellig te doen en erbij te komen liggen. Het tegenovergestelde gebeurde: in vol oorlogsornaat sloop Ockels naar de tuindeur. Eerst dachten we dat hij zijn door zijn eigen weerspiegeling voor de gek werd gehouden. Toen vermoedden we even dat het een kattenspookje was – maar die bestaan niet. Het was een witte kat die zo brutaal was voor onze schuifdeur te gaan staan. Dikke staarten aan twee kanten van het glas, maar Ockels won de staar-wedstrijd en de ander ging rustig liggen.

Een heel avontuur. De vaatwasser is er niks bij, zou je denken.

IMG-20141107-WA0005
dit is een heel slechte foto want we gingen niet opstaan omdat ze dan vast allebei weg zouden rennen en het was juist zo spannend

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *