Max

Over anderhalve week word ik al/pas dertig, maar mijn favoriete televisieprogramma’s zijn nu al van Omroep Max. Ik weet niet zeker of mijn “leef- en denkwereld” heel erg overeenkomt met die van 50-plussers (“Dé 50-plusser bestaat niet, maar onderscheidt zich als groep wel van andere leeftijdsgroepen”), maar aan de andere kant heb ik wel het idee dat ik val onder de “actieve mensen, betrokken bij hun omgeving en volop onderdeel van de moderne samenleving” – wie niet?

Toch heb ik de indruk dat het meer met de presentatoren te maken heeft, dan met de “50-plus-leefwereld”. Heel Holland Bakt zou lang zo leuk niet zijn als Martine Bijl niet regelmatig met een soort satanisch genoegen heel naïef zou vragen of het “wel zo bedoeld” was. En hoewel de opzet verder ook goed is, is het vooral erg fijn dat Joost Prinsen in Met het Mes op Tafel steken onder water geeft als deelnemers naar zijn zin te weinig bluffen of zich te snel terugtrekken, en zegt dat hij het stiekem leuk vindt als mensen die Twee voor Twaalf drie keer winnen er bij hem in de eerste ronde uitvliegen (plus: zijn bril is gaaf).

Maar … vind ik deze programma’s dan dus vooral leuk omdat de presentatoren ouwe zuurpruimen zijn, en is dát wat ‘de groep 50-plussers’ onderscheidt van de andere leeftijdsgroepen? “Max laat 50-plussers zien zoals ze zijn”. Ik vraag me af of Jan Slagter dit daarmee voor ogen heeft ;) Wel vraag ik me trouwens af hoe je je doelstelling om 50-plussers te laten zien bereikt door vooral leuke 50-minners als kadidaten voor je programma’s te accepteren. Uit solidariteit met de principes van Max ga ik me toch maar niet aanmelden voor volgende seizoenen. Ik zie jullie over twintig jaar, Martine en Joost!

Knap gephotoshopt - voor een 50-plusser
Knap gephotoshopt – voor een 50-plusser

Meer van zulke pareltjes op de HeelHollandBakt-facebookpagina

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *