Nietszeggende speeddate(r)s

Vol verwachting klopte ons hart, en dat van vijf zenuwachtige boeren en vijftig misschien wel nog zenuwachtigere dames: de speeddates stonden op het programma.

Hoewel de buurvrouw – net als die ene dame bij Geert – van pure opwinding haar thee vergat op te drinken, viel het ons verder toch wat tegen. De hele aflevering kan worden samengevat als ‘nietszeggend’. Hoe denken ze bij de KRO tweehonderdvijftig minuten speeddaten waarheidsgetrouw te kunnen weergeven in een krap uur televisie? Wie kan er uit dat gemonteerde eh-ja-nou ook maar iets afleiden? Hoe moet ik van alle dames bijhouden wat ze hebben meegenomen, om te onderzoeken of dat de kansen op de dagdate vergroot, als ze niet eens allemaal in beeld komen met hun zelfgebakken taarten en potjes mosterd?

Daar zaten we dan. Met een pot thee, brownies en een opschrijfboekje. De dames zochten ‘de tafel van Theo’ en de buurman sprak: “het lijkt wel een condoleance, met die foto en dat bloemetje”. Verdere observaties: Geert is gek met Geert. Bertie moet eerst op gang komen, kijkt Rosita diep in de ogen, en is de rest van de middag moe – zo op het eind van de dag. Jan snapt niet dat hij zijn schapenbroche op had moeten doen, en het borduurmeisje snapt niet dat je niet heel leuk overkomt als je daar tijdens je eerste (en zo later bleek: enige) vijf minuten over gaat zitten zeuren. Theo pakte de enorme doos niet uit, maar was van het formaat toch dusdanig onder de indruk dat de gulle geefster volgende week terug mag komen. Tom wilde Femke. En de buurvrouw wilde Tom.

Gelukkig gaan ze volgende week rolschaatsdansen, midgetgolfen en circuskunstjes leren. En hopelijk meer zeggen dan ‘eh’ en ‘ja’ – hoewel dat met de juiste intonatie ook wel weer érg interessant zou kunnen zijn!

13 reacties

 1. Dina zegt:

  Hihi, ik heb dus vanmorgen in bed lekker BZV gekeken (nooit over nagedacht dat ik dat gewoon kan terugkijken op internet). Ik heb me wel slapgelachen om sommige opmerkingen, maar de speeddates waren best wel niets zeggend. Maar misschien zijn speeddates in het echt ook gewoon best wel nietszeggend (ik heb geen idee)?

    • Zusje zegt:

     Nou, eerlijk.. na het gesprek van 3 minuten vulde ik “nee” in bij hem, want ik knapte af op zijn leeftijd. Te jong! Maar ja.. daarna betrapte ik mezelf erop dat ik oogcontact met hem zocht toen hij bij andere vrouwen aan tafel zat en ik ging expres naast hem staan in de pauze om in een praatje hopelijk zijn naam te ontfutselen (want ja.. hoe heette hij ook alweer.. inmiddels al meer mannen “nee” aangekruist). Uiteindelijk eindigde hij bij m’n buurvrouw waar hij zich netjes voorstelde. Yes! Z’n “nee” verbeterde ik in een “ja”. Inmiddels zijn we 2,5 jaar samen, toch best goed gelukt. Ach, ik ging naar de avond voor een avond vermaak: dat was het zeker! Een goed ego-boost door het aantal mannen-ja’s de volgende dag en een paar mislukte dates later er een relatie aan overgehouden!

 2. Olga zegt:

  Hahaha, ja Jan was doodsbenauwd dat ie dat schaapje niet meer thuis had liggen en had geen zin in nog meer gezeur. Daarom nam hij het zekere voor het onzekere. Lesson learned ladies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *