Op heterdaad

Vanmorgen betrapte ik een onverlaat op heterdaad (ik zeg altijd maar zo: als je kunt rijmen, vooral doen). Het was jammer dat ik het pas doorhad toen hij (of zij?) alweer was verdwenen, geschrokken van het feit dat ik rustig naar de poort liep om te kijken of een klushulp had bedacht dat we daar óók nog mee aan de slag moesten. Toen ik de deur open had gemaakt (met een sleutel – diegene had hopelijk toch wel eerst ontdekt dat dat slopen ‘nodig’ was) was er niemand meer in het steegje. Maar er zaten heel wat planken los, en niet omdat de buurman er met zijn groenbak tegenaan was gebotst.
Welke malloot breekt de schutting van een klushuis af, terwijl je er volgens mijn lief net zo makkelijk overheen kan klimmen? Misschien omdat je dan zakken stuc-gips van 25 kilo niet over dat muurtje heen zou hoeven tillen? Of ging het om de gereedschappen? Had dan het ruitje van de voordeur ingetikt, want ze staan binnen en de sloten daar moeten nog vervangen worden – het is nu kinderlijk eenvoudig om binnen te komen. En hee, als je dan toch nadenkt over wat je doet, doe het dan bijvoorbeeld niet om kwart voor acht op maandagmorgen, als iedereen zijn afval aan de straat moet zetten en de klussers weer van start gaan. Maar blijf liever helemaal weg. Want ik wil me graag superveilig voelen in ons nieuwe huis.

P1040184
dat het oud en een beetje verrot is, betekent niet dat het ook gesloopt moet worden

Het leuke nieuws is: inmiddels zijn we in de opbouw-fase. Ik heb een deur – waar overheen was behangen – dichtgemetseld. Ook heb ik geleerd dat stuken echt moeilijk is, vooral als je het recht en glad wilt doen. De badkamer is voorzien van een bad, dus eigenlijk al bijna klaar. Op wat laatste vierkante centimeters na zijn alle behangresten verwijderd, en de plafonds zijn extra goed vastgeschroefd dus kunnen ook gestukadoord worden. Het muurtje in het atelier is verder doorgebroken, de schuifdeur in de slaapkamer is dichtgeplamuurd en met een beetje geluk kunnen we eind deze week al in het nieuwe huis naar de wc. Op het prioriteitenlijstje is alleen wat hoger komen te staan: nieuwe sloten, en de verrotte delen van de schutting repareren.

P1040174
het heet niet voor niets een bad-kamer
P1040188
later doen we er gewoon water in, met sop en bubbels. Dit is wel handig om stuc-stof van je hoofd en armen te wassen. En het moet voor het gewicht en iets technisch. Aangezien Herman het zegt, doen we het.
P1040185
wajoo – ook nog een ketel! Een wárm bad kan straks dus ook!
P1040164
Netjes stuken wil mij nog niet luken

 

4 reacties

  1. Nikki zegt:

    Oh, dat lijkt me helemaal niet fijn! Inderdaad, wat valt er nou te halen in een klushuis? Dan moet ‘ie al echt op gereedschap uit geweest zijn. Maar misschien moet je het van de zonnige kant bekijken en was de onverlaat alleen maar héél nieuwsgierig hoe het eruit zag? (Zou kunnen he, zou kunnen).
    Jullie zijn wel heel hard bezig geweest, goed zeg! Stucen is echt een vak apart, ik heb met bewondering naar onze stucadoor gekeken. Wat een rotwerk!

  2. zusje zegt:

    Oh helemaal eens met Nikki: het was een nieuwsgierige buur. Volgende keer liever gewoon op de koffie komen om te bekijken hoe mooi het wordt. Veel beter voor je veiligheid gevoel. zucht. Kusje van je zusje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *