Dit is Theo.

Opvallen en omkoperij

Afgelopen zondag was het eindelijk zover. Met de hele Boer Zoek Vrouw Kijkclub kropen we op de bank en zetten we snel de ondertiteling aan via Teletekst 888. Dat is nodig – niet omdat we de boeren niet kunnen begrijpen (als het echt niet te volgen is, zorgt de KRO toch wel voor ondertiteling) maar omdat er de hele tijd wel iemand doorheen praat. Dat is niet storend, nee, dat is precies wat het zo leuk maakt.

Hoewel ik kilometers blog zou kunnen vullen over die boer met ‘de brillenzoontjes’ (zoals mijn oma ze in onze whatsapp-conversatie noemde – oma, ik hou van je) die zo teleurgesteld was dat hij ‘het niet gehaald had’, terwijl hij waarschijnlijk bedoelde: “Maar Yvon! Ik heb iemand nodig die mij dwingt te speeddaten en die een stel vrouwen mijn boerderij injaagt want alleen durf ik niks” – dat zou sympathieker overkomen dan het als een populariteitswedstrijd te beschouwen. Of over Geert, die Yvon vanaf het moment dat ze zijn erf betrad in de houdgreep nam, en niet meer losliet. Tot hij kon watertanden bij het vooruitzicht van zijn selectie vrouwen “in de kleertjes”. Alsof hij niet doorhad dat hij een date voor zichzelf moest zoeken, in plaats van een stel modellen voor de voorjaarscollectie van de Hekkers Mode.

Nee, vandaag gaat het over het moreel verwerpelijke gedrag van Yvon Jaspers herself. Zegt ze niet steeds dat het gaat om liefde? Dat knappe Tom niet voor alleen maar lekkere meiden moet gaan, maar moet kiezen voor iemand die bij hem past? Beweert ze niet keer op keer dat boeren de brieven zorgvuldig moeten lezen, en hun vrienden moeten inschakelen om te zoeken naar de ware? Ja, dat klinkt allemaal heel nobel.

Maar wat doet ze als ze bij Theo komt, met die 73 brieven?
Theo, die samen met zijn maat André zijn best doet om een selectie van tien vrouwen te maken die net zo graag op stap gaan als hijzelf?
Theo, die de koekjes die Gera opstuurde met plezier opat, maar haar brief toen toch op de stapel ‘twijfelachtig’ legde, op basis van de inhoud?

Tegen Theo zegt Yvon (ik parafraseer) “ho eens even, zij stuurt jou koekjes, je moet haar wel kiezen hoor!!”.

Yvon, begrijp je er dan niets van?
Theo is op zoek naar een geliefde. Niet naar iemand die hem koekjes stuurt, maar verder niet bij hem past.

Dit is Theo.
Dit is Theo.

Mijn volgende onderzoeksvoorstel gaat daarom over ‘Opvallen en omkopen in Boer zoekt Vrouw’. Maak je meer kans als op de speeddate als je een doos koekjes (?) geborduurd schaap (??) of enorme boterham (???) opstuurt, dan wanneer je op regulier, ongeparfumeerd lijntjespapier een goed verhaal schrijft en dat in een hema-envelop stopt? Ik zal de KRO benaderen met het verzoek om contactgegevens van alle vrouwen die de afgelopen tien jaar zijn geselecteerd voor de speeddate, en wil van hen weten wat ze hebben opgestuurd en hoe ver dat ze heeft gebracht. Ook wil ik data met betrekking tot alle ontvangen poststukken. Komen vrouwen met opvallende of omkoop-gerelateerde post verhoudingsgewijs verder dan vrouwen met een inzending in de vorm van wat normale mensen onder een brief verstaan?

Ik hoop dat dat niet het geval is. En als het wel zo is, moeten we de rol van Yvon daarin niet onderschatten.

13 reacties

  • Marieke zegt:

   :) dat vind ik dan weer fijn!
   Maandag kom ik met een turf-schema: hoeveel vrouwen met (wat voor) en zonder cadeautjes gaan van de speed- door naar de dagdate? Wie van hen belanden er daarna in de logeerweek? Ik ga het allemaal bijhouden en zal met liefde en plezier verslag doen van mijn bevindingen!

 1. Sam zegt:

  Wat trouwens ook leuk was omtrent die koekjes: dat hij uitriep ‘Wat een toeval!’ terwijl het natuurlijk allesbehalve toevallig was dat die beste vrouw juist deze koekjes had uitgekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *