Pet a cat contest

Soms doen de man en ik een wedstrijdje. Als we bijvoorbeeld naar de winkel gaan doen we: wie er de meeste katten het eerst ziet. En soms ook: wie er de meeste katten heeft geaaid (meestal zijn dat er dan evenveel). Je kan ook doen dat een kat die je ergens binnen spot één punt waard is, en een buiten twee – of andersom, als je denkt dat het moeilijker is om bij iedereen naar binnen te koekeloeren om te zien of er een kat is. Ook kun je alleen punten geven aan degene die een kat als eerst aait, of bonuspunten als de kat ook gaat spinnen. Verder kun je het moeilijker maken door alleen katten van een bepaalde kleur te mogen spotten of aaien, of vooraf te gokken op hoeveel katten van een kleur je gaat zien (en dan in discussie over “nee die was echt lichtbruin, daar krijg je geen oranje punt voor”).

Ik weet niet of meer mensen dat doen, maar ik kan het dus iedereen aanraden.

Ockels102014
Een foto van Ockels omdat het kan

Oh ja, ik had dus bedacht dat ik hier wel een wereldwijde Instagram-wedstrijd van kon maken – dat je op één dag foto’s moest uploaden met dat je zoveel mogelijk verschillende katten aait, en dat iedereen op aarde dat zou doen en heel gelukkig zou worden. En dat er dus universele regels gelden en dat iemand dan gekroond kan worden tot het grootste kattenvrouwtje van de planeet. Maar dan moet je wel rekening houden met het aantal katten dat iemand zelf heeft, en ook medewerkers van een asiel zouden anders beoordeeld moeten worden vind ik. Als iemand dit wil oppakken, ga je gang. Ik heb het vast uitgezocht: #petacatcontest geeft nu ‘no results found’.

4 reacties

  1. Nikki zegt:

    Okee, ik ga hier iets bekennen: ik heb er een schurfthekel aan als mensen mijn katten aaien. Het gaat zelfs zover dat ik ze wel eens binnenroep als ik zie dat iemand ze aait. Erg hè? :’)
    Vroeger aaide ik ook altijd alle katten die ik tegenkwam, maar nu praat ik alleen nog maar tegen ze. Bang een baasje te treffen die net zo bezitterig is als ik :’)

    • Marieke zegt:

      Whoah! Daar heb ik nooit over nagedacht. Misschien ook omdat Ockels zo contactgestoord is dat wij al blij zijn als hij thuis, binnen geaaid wil worden (op straat rent hij weg als er iemand naar hem kijkt of wijst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *