Project wc

Al een eeuwigheid geleden vonden we bij de kringloop wat losse tegeltjes met een mooi patroon. Leuk, maar wat moeten we ermee? Lang voor we ons huis gevonden hadden, waren we al bezig met ‘project wc’: bij kringlopen en op rommelmarkten zoeken we tegeltjes (15×15) met een mooi patroon of rare print. Ze moeten vrijwel uniek zijn (niet meer dan drie keer dezelfde) en we betalen er maximaal twee euro voor. Oubollige spreuken komen er niet in, met uitzondering van één keer het concert des levens want dat is toch wel de klassieker aller klassiekers. En deze uitvoering was acceptabel. Toen de mozaiekwinkel alle showmodellen in de uitverkoop deed sloegen wij ook daar onze slag. Toch zijn de oude tegels mijn favorieten, vooral die met de duif. En natuurlijk alle Bea’s en Juliana’s, die perfect bij mijn mokkencollectie passen.

2014-07-17 18.18.25
dit is nog lang niet alles
2014-08-17 14.15.25
Bea, altijd goed.
2014-08-17 14.15.29
Dit is die met de duif. Prachtig, als je het mij vraagt.

Inmiddels is het bijna zover: we kunnen de wc gaan betegelen. De tegelzetter, die onze badkamer en hal van prachtige muren en vloeren voorziet, is het er niet mee eens. We zouden beter een mooie, nette, strakke, keurige wc kunnen maken – zo’n gekke, bonte collectie is maar zonde. Hij stelde zichzelf gerust met “je kan het er gelukkig altijd weer afhalen”. Maar wij zijn vastberaden, die collectie ligt niet voor niets al maanden in de woonkamer. De enige vraag is nog: wat moet er op de vloer? Dezelfde neutrale, grijze natuursteen als op het achterwandje, of de Escher-kubussen die ook in de gang komen…?

Eschertegels
deze (maar dan met zwart ipv donkergrijs, en het mediumgrijs wat donkerder)
P1040222
of deze

5 reacties

 1. Harrie Rietman zegt:

  Nou, wat een prachtige collectie… ik kan haast niet wachten. Dat wordt genieten daar aan de Radstakeweg!!! Maar even serieus, ik zou de vloer zo neutraal mogelijk houden. De bonte tegels samen met de Esscherkubussen wordt denk ik wat teveel van het goede. Op zich heel mooi om de tegels van de gang door te laten lopen in het toilet, maar ik zou het in dit geval niet doen. Misschien wel wat van die Esschertegels achter de hand houden… want die natuursteen kan, als het echt moet, er toch ook wel weer uit :-)

 2. Olga zegt:

  Wat suuuuuuupercool! Wij hebben vanochtend hele saaie grijze tegeltjes voor op de wc vloer besteld. Wel mooi hoor, maar nu ik dit zie een beetje saai. En hoe cool zijn die escher tegels!!!! Waar heb je die gevonden?!

  • Marieke zegt:

   Thanks :) wij zijn er zelf ook heel erg blij mee!
   Zowel de Escher-tegels als die op de badkamervloer komen van designtegels.nl, niet gaan kijken als je niet in de verleiding wilt komen (ze zijn behoorlijk duur, maar ja, je hebt maar een paar vierkante meter nodig, in de wc al helemaal…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *