Brownies met karamel en noten

Het is maar goed dat de mensen om mij heen zo sportief zijn, of gewoon niet de aanleg hebben om vadsig te worden. Eigenlijk zouden mijn recepten wel gesponsord mogen worden door de Landelijke Vereniging voor Hart- en Vaatchirurgen. Maar als je er niet bij stilstaat dat je aorta ervan zal dichtslibben, kun je echt genieten van deze smeuïge karamel-brownies met noten.

Wat heb je nodig?

  • Recept brownies karamel - ingrediënten180 gram (zachte) boter
  • 260 gram bruine basterdsuiker
  • 300 gram chocolade – in elk geval 150 gram puur
  • 3 eieren
  • 90 gram bloem
  • ongeveer 100 gram pecan-/para-/walnoten
  • een stuk of 18-20 fudge caramels
  • scheutje melk

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 175 graden en bereid een bakvorm (ik gebruikte een springvorm met een doorsnede van 22 cm) voor, door de bodem met bakpapier te bekleden en de randen in te vetten en met bloem te bestuiven.

Mix de boter tot een crème (ongeveer een minuutje) en voeg dan de suiker toe. Smelt ongeveer de helft van de chocola en mix de gesmolten chocola door het boter-suiker-mengsel. Voeg één voor één de eieren toe, en als laatste de bloem.

Recept brownies karamel - 1Haksel de rest van de chocola en de nootjes, en roer dit met de hand door het beslag. Doe de helft van dit mengsel in het bakblik, en bak het voor ongeveer 15 minuten. Terwijl dit in de oven staat maak je de karamelsaus: verwarm een scheutje melk en los daar de karamels in op (goed roeren!).

 

 

Recept brownies karamel - 2Haal de halfgebakken brownie uit de oven en giet de karamelsaus er voorzichtig  overheen. NIET SMEREN WANT DAN MAAK JE HET STUK!!! Nu komt het aller-allermoeilijkste: verdeel VOORZICHTIG de rest van het beslag over de halfgebakken-brownie-met-karamelsaus. Tip: doe steeds een klontje op een lepel en schuif dat er met een andere lepel af. Zo bedek je dan (ongeveer) de hele bovenkant. Geen zorgen dat er ‘gaten’ zitten, het loopt toch een beetje uit tijdens het bakken. De karamel loopt overigens ook een beetje uit de vorm, dus het is raadzaam een extra bakplaat onder het rooster te doen, zodat je niet je hele oven hoeft te schrobben.

Bak de hele bende voor ongeveer 30-40 minuten, tot de randjes er enigszins hard uitzien en de bovenkant zo’n beetje droog is. Laat goed afkoelen voor je ‘m in stukken snijdt.
Waren die BoerZoektVrouw-speeddates maar zo smeuïg!

brownie met karamel en noten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *