dit moet wel haar lievelingsboek worden

Vissenkind

Toen wij aan mijn familie vertelden dat we een baby gingen krijgen, en dat deze op 1 maart werd verwacht, zei mijn oma: “oooh wat leuk! Een vissenkind!”. Nu vind ik dat op zich niet zo interessant, maar aangezien het sterrenbeeld ‘vissen’ van 20 februari tot 20 maart loopt, was er best nog kans op een misconstellationetenbaby! Maar ja, ze kwam toch op de 22e, en is dus inderdaad een visje.

Op famme.nl stond een stukje over sterrenbeelden, want “met een leeuw in huis heb je toch een ander leven dan met een schorpioen. Handig om meer te weten, want zo leer je je kleine beter begrijpen. Ook leuk om te weten hoe je eigen sterrenbeeld samengaat met dat van je kind“. Nou denk ik daar in praktische zin precies niks aan te hebben, maar vermakelijk is het wel.

Over ons vissenkindje staat er: Vissen lijken soms een beetje verdwaald en kunnen zomaar huilen zonder reden. Het hoort bij de timide kant van dit kind, net als het binnenvetter deel dat hij in zich heeft. Je kind pikt snel de sfeer in huis op. Dat komt doordat hij erg om anderen geeft. Je heb hier waarschijnlijk een dromer te pakken en hij kan vaak in gedachten verzonken zijn. Vissen zijn echte gevers en houden van dromen.

Huilen zonder reden, dat zou kunnen. Meestal wil ze overigens gewoon eten en/of aandacht. Of ze wel eens ‘in gedachten verzonken’ is, is een goede vraag – vooralsnog wijst er weinig in die richting. Hoewel ze soms wel binnenpretjes heeft, maar misschien ziet ze gewoon iets grappigs waar wij al aan gewend zijn. Verder moeten we de komende jaren maar afwachten denk ik. Zowel bij de ‘goede combinaties’ als bij de ‘uitdagingen’ is de combinatie van onze sterrenbeelden niet te vinden. Dan zal het wel in orde komen hè?!

Maar naast een vis, is er natuurlijk ook nog de Chinese astrologie: 2016 is het jaar van de aap, maar niet zomaar, nee…. het is het jaar van de Fire Monkey! Dat klinkt pas echt leuk. Dat 2 haar ‘unlucky number’ is, en ze op 22/2 om 2 over 2 ’s middag is geboren wijst wel weer uit dat dat ook nergens op slaat. Maar toch:  祝你猴年大吉 !! (*)

dit moet wel haar lievelingsboek worden
dit moet wel haar lievelingsboek worden

* I wish you lots of luck for this Monkey year

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *