Vrienden

“Maar het leuke is: dan kunnen we vriendinnen zijn”, aldus de buurvrouw semi-enthousiast, toen ze lang voor alle toestanden ook al eens potentiĆ«le verhuisplannen ontwikkelde buiten de overeengekomen straal van maximaal 250 meter. Nu is het zover.

De uitdrukking ‘beter een goeie buur dan een verre vriend’ is mij op het lijf geschreven. Mijn beste relatie is altijd met mijn huisgenoten – ook voor ik met de man samenwoonde (niet met allemaal overigens, maar dat terzijde). Je zou misschien denken dat dat is omdat lijfspreuk twee ‘uit het oog, uit het hart’ is. Dat is dus niet zo. Plek zat in mijn hart. Het probleem is de wisselwerking tussen afstand, tijd en spontaniteit. Last-minute hardloopdates, overtollige baksels langsbrengen, of snel even een boek lenen – het gaat gewoon een stuk makkelijker als ik binnen een minuut voor de deur kan staan.

Zeventienhonderd meter. Als ik op mijn allerhardst fiets, voor geen enkele oversteek rem en het voetgangersgebied negeer, doe ik er minstens drie minuten over. Het zal wel moeten.

Dag buurvrouw.
Ik zal een goede verre vriend proberen te zijn.

Eén reactie

  1. Sam zegt:

    Wat lief dit… Dankjewel. En dankjewel voor je prachtige papieren post.

    Het komt wel goed hoor! Ik onderhoud al jaren vriendschappen in Utrecht, Nijmegen en Harderwijk, ik ben hier goed in! Doe mij maar na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *