Zure vegetariërs

Volgens mij ben ik rond mijn veertiende gestopt met het eten van ‘zichtbaar vlees’. Vier jaar later ging ik op kamers en bakte ik volgens mijn huisgenoten perfecte biefstukken, maar zelf was ik inmiddels volledig overgestapt op vegetarisch. In mijn normale eten heb ik daar geen enkel probleem mee. Wat ik lastig (en vervelend) vind, is dat in heel veel lekker snoep altijd maar gelatine wordt gestopt. Ik wil niet als een al te zure vegetariër overkomen, maar… kan dat nu echt niet anders?

Gelukkig wel! En om toch wél zuur te worden test ik vandaag twee merken zure snoepjes waar geen vermalen dierenbotjes in zitten: Goody Good Stuff Sour Mix Match en Katja Zure Sticks.

goody good stuff vs katja zure sticks

Goody Good Stuff noem ik ook wel koalasnoepjes, want er staat een koala op. Die zegt “I like this” en dat liket de kleuter in mij dan weer. Op de Katja-zak zit een sticker met “I -hartje- Veggie”, en daar geef ik een hartje aan. Op basis van de verpakking staat het 1-1. Nou ja, 1+ voor de koala toch eigenlijk.

De koalasnoepjes zijn allemaal twee kleuren: geel plus oranje, rood of groen – er staat nergens wat voor smaak de kleuren moeten hebben. De KatjaSticks zijn ook twee kleuren: wit vanbinnen en dan rood (aardbei), paars (cassis), geel (perzik) of oranje (sinaasappel) eromheen. Op basis hiervan denk ik dat ik de KatjaSticks iets aantrekkelijker vind. Hoewel het dan wel weer jammer is dat ze precies geen citroen hebben, wat natuurlijk de ultieme zure smaak is. Het staat 2+ gelijk.

Maar het belangrijkst is natuurlijk de smaak. Dat testen was een flinke klus, want ik eet ze als volgt: één in elke wang. Dat betekent dat ik voor de koalasnoepjes zes combinaties moest testen, en voor de KatjaSticks zelfs vierentwintig. Aangezien ik dat niet systematisch heb gedaan, heb ik denk ik wel honderd snoepjes moeten eten om tot de conclusie te komen: ze zijn allemaal goed zuur, en ook lekker, en in alle combinaties prima te eten. De koalasnoepjes zijn iets zuurder en heel gummi-achtig, die van Katja zijn wat meer zoet-zuur en iets steviger. Lastig hoor. Misschien moet ik nog een test doen met alle mogelijke combinaties van de twee merken door elkaar…?

Dan maar wat de consumentenbond ook altijd doet: de prijsvergelijking. Beide zakken kocht ik bij Kruidvat. Katja Zure Sticks: 275 gram voor 1,50, de Goody Good Stuff: 150 gram voor 1 euro. Katja Zure Sticks zijn dus de ‘voordelige keus’ – aangezien ze allebei lekker zijn. Maar als je toch een koala wilt begrijp ik dat heel goed.

6 reacties

  1. Melissa zegt:

    Ik val ook onder het zichtbaar vlees laten denk ik, al lees ik dan liever niet te veel over diertjes enzo! :(
    Ik ben niet 100% vegi, daar ben ik zeker van omdat ik onbewust wss af en toe eens iets eet waar toch iets dierlijk in verwerkt zit.
    Toch eet ik geen vlees omdat ik het een vies gedacht vind iets te eten dat leefde en ik het echt misselijkmakend vind als ik varkens zie vervoerd worden naar een slachthuis :) Daarom krijg ik het bewust niet binnen, onbewust wss wel :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *